top of page

Jak si správně odličovat pleť?

Nejste si jistí, jak správně odlíčit pleť po celém dni? Níže naleznete ten správný postup odličování pro každý typ pleti a ještě něco navíc. Tak pojďme na to!


 

Naučte se správně odličovat, aniž byste svou pleť podráždili či strávili v koupelně hodiny. Postup jsem sestavila s profesionálními produkty Sothys. Pro docílení maximální efektivnosti nedoporučuji kombinovat s jinými, neověřenými produkty od influencerek, z youtube návodů, instagramu apod.

 


Tip č. 1 Odlíčení = Půl úspěchu



Krok 1) Odličovací mléko a následně tonikum dle typu pleti (5 min.)

(normální až smíšená Vitalité, mastná Pureté, citlivá SPA, křehká Clarté, suchá olej Organics)


- mléko naneste rovnou do rukou 2-3 pumpičky a emulgujte makeup a nečistoty. Opláchněte vlažnou vodou. Postup dle intenzity Vašeho líčení opakujte do ostranění makeupu.


Krok 1+) Odličovač očí (1 min.)

(dvoufázový odličovač očí Sothys)

- na odličovací tamponky naneste dostatečné množství produktu a lehkými tahlými, krouživými pohyby odličte řasenku a oční stíny. Dle náročnosti Vašeho líčení opakujte do úplného odstranění. Nikdy nechoďte spát s neodlíčenýma nebo ne zcela odlíčenýma očima, výrazně tím urychlujete tvorbu vrásek.


Krok 2) Peeling dle Vaší klientké karty (4 min.)

(Gommage gelée Visage, Gommage Éclat,..)

- peeling v množství plné čajové lžičky (3ml) naneste na obličej, jemně prokružte prsty a nechte 1 minutu působit, pak opláchněte vodou a osušte.


- pokud jsem Vám při vstupní konzultaci doporučila Gommage Exfoliant, tuto je potřeba nanášet na zcela suchý obličej, nechat působit 3-4 minuty a pak exfoliačními tahy, které jsem Vás učila, odstranit z pleti.


- pokud jsem Vám při vstupní konzultaci doporučila Desquacream, je potřeba jej nanést na jemně navlhčenou pleť, nechat působit 2-3 minuty a pak emulgovat lehce navlhčenými prsty vodou 2-3x do úplného smytí produktu.


Krok 3) Mycí gel (10 sec.)

(Moussaint Purifiant, Nettoyant du Matin Vitamine, ..)

- Pro dokonalé odstranění zbytků peelingu použijte Pro smíšenou/mastnou pleť gel Purifiant a pro normální/suchou pleť mycí gel Nettoyant.


- 1-2 pumpičky produktu do dlaní přímo na obličej, prokroužit a smýt vodou.



Tip č. 2 Moje mantra Sendviče "Sérum a krém"


Ještě jste ode mě neslyšely moje přirovnání o sendviči?


Sérum je jako náplň sendviče. Bez náplně by to byly jen dva scuhé plátky chleba. Byť třeba kvalitního, nikdy krém sám o sobě neudělá kýžený efekt, o který Vám jde. Proč? Jednoduše proto, že jsou séra konstruována tak, aby snáz pronikala do pleti díky své lehčí konzistenci. Dle typu řeší konkrétní problém více do hloubky.


Krém oproti tomu je opravdu jako ty dva plátky chleba. Dělá sendvič kompletním, bez pleťového krému by to bylo jako jíst náplň sendviče holýma rukama. Krém se totiž stará především o svrchní vrstvu kůže, kde se propojí aktivní látky v séru a krému a navzájem zesílí svůj účinek.


Jak tyto produkty nanášet a kolik?







Krok 1) Sérum (30 sec.)


- 1 až 2 pumpičky séra na konečky prstů vklepat rovnoměrně do obličeje, zbytek produktu na krk a dekolt. Zapracujte jemně do úplného vstřebání.














na obrázku: kapsle Noctuelle s 20% vitamínem C


Krok 2+) Oční krém (1 min.)

- pro prevenci proti vráskám a od 40ti let nutností je oční krém. Jeho textura je vytvořena speciálně pro delikátní oblast očního okolí. Opravdu není jedno, co na očním okolí leží za produkt. Pokud je produkt příliš těžký, může zapřičínit pocit těžkých očí, otok, někdy dokonce i podráždění nebo když máte vážně pech, i zánět v oku. Proto je potřeba oční krém nanášet pod oči a na nadočnicový oblouk, nikoliv na pohyblivé oční víčko (tzn. tam, kde dáváte oční stíny a linky).


- množství hrášku opatrně vklepeme do očního okolí a zapracujeme jemnými tahy, popřípadě poštipy do úplného vstřebání.


Krok 2) Krém (30 sec.)

- množství 1,5 ml nebo jako půlka čajové lžičky naneseme konečky prstů na obličej, krk a dekolt a jemnými tahy směrem nahoru, nechceme tahat přeci pleť dolů, zapracujeme.













na obrázku: Secret de Sothys



„Pokud chcete pleti dát extra péči, můžete zkusit třeba Biocelulózovou masku na oční okolí Patchs express yeux - před očním krémem.






Tip č. 3 – Extra péče pro náročné


Máte energii a čas své pleti dát ještě trochu víc? Sothys má úžasnou nabídku pleťových masek.

Stačí je aplikovat 1x týdně v množství 5ml (polévková lžíce) a nechat působit 15 min. Po smytí masky naneste sérum a krém.


Shrnutí

Celková doba večerní rutiny ODLÍČENÍ + ZÁVĚREČNÁ PÉČE je 11 minut a 40 sekund. To jde ne? :)


- Všechny produkty z tohoto článku lze zakoupit u mě v salonu jakožto certifikovaným partnerem Sothys.


Doufám, že jsem Vám pomohla ujasnit, jak to s odličováním je a že to není tak děsivě složité, jak se na první pohled může zdát. Věřím, že se to všechny dokážete hravě během pár týdnů naučit. A kdyby cokoliv, jsem tu pro Vás :)



72 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page